Transport marfă periculoasă - ADR

Investim în permanență în siguranța transporturilor ADR pentru clienți. Șoferii noștri dețin atestatele profesionale necesare, iar consilierii de siguranță Volsped vă stau la dispoziție pentru solicitări. Puteți opta pentru camioane între 7,2 si 40 de tone, atât intern cât și internațional.

Conform legilor și reglementărilor în vigoare, anumite mărfuri sunt considerate a avea un anumit grad de pericol, de aceea Volsped vă propune soluții adecvate de transport ADR în condiții de siguranță.

Acordul European ADR a stabilit 13 clase de substanțe periculoase din punctul de vedere al transportului. Când spunem marfă periculoasă, ne referim la substanțele și obiectele care, prin natura lor fizico-chimică, ar putea aduce daune persoanelor și/sau mediului înconjurător.

Enumeram câteva dintre aceste substanțe: substanțe și obiecte explozive, gaze, lichide inflamabile, substanțe solide inflamabile, substanțe care se aprind spontan, peroxizi organici, substanțe toxice, infecțioase, corozive.

Cum se realizează un transport ADR?

Conform normelor Acordului European privind transportul de mărfuri periculoase (ADR), un autovehicul care realizează transport ADR trebuie să fie dotat în mod obligatoriu cu echipamente de protecție specifice.

Volsped, prin flota proprie și prin partenerii verificați, vă pune la dispoziție autovehicule care îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a efectua un transport de marfă ADR și dotate în conformitate cu standardele legale.

Autovehiculele au semne distincte de identificare - plăci reflectorizante de culoare portocalie specifice transportului de mărfuri periculoase.

Conducătorul auto are asupra lui trusa ADR care conține: vesta reflectorizantă - fluorescentă, ochelari, mănuși, șort, cizme de protecție, mască de gaze, filtru de protecție, cască de protecție, lanternă portabila. De asemenea, pentru protecție, autovehiculele sunt dotate cu stingătoare de incendiu și triunghiuri de avarie.

Aveți garanția că toate transporturile noastre se desfasoară în condiții de maximă siguranță, legalitate și profesionalism.